Συγγραφέας,
με πολύχρονη πείρα
στην διαπαιδαγώγηση παιδιών
και πιστοποίηση στην ειδική εκπαίδευση.
Συμβουλευτική γονέων / εκπαιδευτικών.

 

Είμαι ο άνθρωπός σας.

Η Ύρια γεννήθηκε στα Λιβάδια Λάρνακας και εδώ και 25 χρόνια, ζει στη Λευκωσία με το σύζυγο της Σωτήρη και τα τέσσερα παιδιά τους.

Την Αγγελίνα, τον Κυριάκο, τον Μάριο και τον Γιώργο.

Λατρεύει την μόδα και εργαζόταν επαγγελματικά σε αυτόν τον τομέα. Το διάβασμα όμως είναι μια άλλη μεγάλη αγάπη της και ειδικότερα τα βιβλία που αφορούν τα παιδιά.

Από μικρή θυμάται τον εαυτό της να μαζεύει τα παιδιά της γειτονιάς και να τους διαβάζει παραμύθια ή και να σκαρφίζεται τα δικά της. Διάβαζε βιβλία όπως δραστηριότητες για παιδιά,  ψυχολογία παιδιού, συμπεριφορά παιδιού, ειδική αγωγή παιδιών, παιχνίδια και διασκέδαση και οτιδήποτε έπεφτε στα χέρια της που αφορούσε τα παιδιά.

Μετέφερε πάντοτε, τις εμπειρίες της στο χαρτί ξεδιπλώνοντας έτσι τα συναισθήματα και τις σκέψεις της. Η συγγραφή αυτή την βοήθησε ακόμη περισσότερο στο να συγκεντρώσει πολύτιμο υλικό γύρω από την διαπαιδαγώγηση των παιδιών. 

Η αγάπη της για την συγγραφή, τα παιδιά και την εκπαίδευση, την ώθησαν το 2015 να ακολουθήσει σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, αρχικά ως δασκάλα και αφού την κέρδισαν τα μικρότερα παιδιά, τελικά αποφάσισε με την καρδιά της να συνεχίσει ως νηπιαγωγός.

Παράλληλα με το Πανεπιστήμιο, άναψε ξανά μέσα της η φλόγα της συγγραφής.

Αυτό, σε συνδυασμό με την αγάπη που είχε για τα παιδιά, τη βοήθησε να ολοκληρώσει το πρώτο της βιβλίο, χωρίς ποτέ μέχρι τότε, να είχε σκεφτεί να γίνει συγγραφέας.

Έτσι το πρώτο της παραμύθι με τίτλο: «Ο Χρίστος και τα Χριστούγεννα» έγινε πραγματικότητα. 

Σήμερα συνεχίζει ετοιμάζοντας νέες εκδόσεις - παραμύθια και βιβλία στην ειδική διαπαιδαγώγηση των παιδιών – προσφέροντας παράλληλα αφιλοκερδώς και πολύ υλικό και γνώση από το συγγραφικό της έργο μέσω του παρόντος blog.

Η Ύρια,
ένοιωσε την ανάγκη να δημιουργήσει αυτό το site,

γιατί πιστεύει πως ενώ γονείς και εκπαιδευτικοί αλλά και γενικά ο περίγυρος των παιδιών θέλουν να τους προσφέρουν αγάπη και φροντίδα, τελικά τα παιδιά δεν νιώθουν ευτυχισμένα.

Αυτό συμβαίνει γιατί είναι αναγκασμένα να ζουν σε ένα κόσμο που εμείς οι ενήλικες φανταστήκαμε πως είναι ιδανικός για αυτά, στερώντας τους άθελά μας, βασικές ελευθερίες τους.

Μέσα από τα κείμενα αυτού του Blog η συγγραφέας και σύμβουλος στην ειδική διαπαιδαγώγηση των παιδιών Ύρια Σωτηροπούλου, δίνει κατευθύνσεις, κάνει συμβουλευτική γονέων, βοηθάει να βελτιωθούν οι σχέσεις στην οικογένεια με τελικό σκοπό να γίνονται πιο ευτυχισμένα τα παιδιά όλου του κόσμου.

Από τα αγαπημένα μου άρθρα

Πώς να εφαρμόσετε τη μέθοδο Μοντεσσόρι: Βρεφικό δωμάτιο

Πώς να εφαρμόσετε τη μέθοδο Μοντεσσόρι: Βρεφικό δωμάτιο; Ο ερχομός του παιδιού μας στον κόσμο είναι το πιο πολύτιμο δώρο ...
Διαβάστε περισσότερα

Ράφια Μοντεσσόρι και Οργάνωση Παιχνιδιών στο σπίτι

Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε για την οργάνωση παιχνιδιών και τα ράφια Μοντεσσόρι στο σπίτι. Τι είναι τα ράφια ...
Διαβάστε περισσότερα

Εγγραφείτε εντελώς Δωρεάν.

Βελτιώστε την σχέση με το παιδί σας και κερδίστε ιδιαίτερες εκπτώσεις και προνόμια.
Άμεση πρόσβαση σε διαπαιδαγωγικό υλικό.


Εχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR